Konstnärer 2018

Konstrundan i Tyresö har konstnärer med de mest skiftande uttryck och tekniker. Varje år väljer vi in nya konstnärer. Inget år är det andra likt. Nya konstnärer 2018 är Gunilla Iversen och Margareta Sjödin. Välkomna!

Berit Badman
Berit målar i olja och akvarell. Inspireras av ljus och skuggor och upplevelser. Målar gärna med fingrarna för att få känslighet i motivet. Letar efter en speciell stämning, ett lugn för blicken och sinnet. Medlem i Nordiska Akvarell sällskapet
www: konstgalleri.se/beritbadman
Plats: Tyresö slott och
 Bollmoradalens kyrka.

David Bracken
Kom till Sverige från England 1958 och är tecknare, illustratör och konstnär. Har haft uppdrag i London, Afrika, USA och Japan liksom i Sverige. David Bracken är född i industristaden Bradford i York­shire, England. Studerade vid Bradford ­Regional College of Arts och Eastbourne Art School.
www.davidbracken.se
Plats: Slåttervägen 47

Ulla Carlsson
Arbetar med olika material, tekniker och uttryck och har ställt ut på flertal museer, konsthallar och gallerier.
Hon är representerad hos Statens Konstråd, Landsting och Kommuner. Bl.a. på Sv. Residenset Berlin, Sv. Ambassaden Guatemala, Amerikanska Residenset Sthlm och Prins Eugens Waldemarsudde.
carlsson-ulla@spray.se
Ateljé
: Tyresövägen 2 Buss 819 Tyresö Slott / 875 Tyresöskola
Deltar i gemensam utställning på Tyresö slott och Bollmoradalens kyrka.

Willy Edmark
Akvarellist. Autodidakt. Motiv vanligen ­Tyresönaturen samt slottet och dess
omgivningar. Hängiven golfspelare innebärande att mina målningar oftast blir ­vinterlandskap. Utställningar i biblioteken i Tyresö centrum och Trollbäcken samt i Gamla stan i Stockholm.
Plats: Akvarievägen 65
Deltar i gemensam utställning på Tyresö slott och Bollmoradalens kyrka.

Miguel Escribano
Miguel växte upp i England och Spanien och flyttade till Tyresö 2007. Miguel målar helst med oljefärg, men har också inrett offentliga lokaler samt illustrerat barnböcker. Han har magisterexamen i konsthistoria och -teori, och har doktorerat på Salvador Dalis konst. Sedan 2010 driver han ateljéhuset Konstverket i Tyresö. Ordförande för Tyresö konstförening sen 2014. Han blev utnämnd till Tyresös kultur­personlighet för 2014.
Plats: Konstverket, Granängsvägen 7

Marie Gustafsson
Marie målar främst i akvarell och det är
den teknik som fascinerar henne mest.
Hon hämtar sin inspiration från naturen och från vardagens föremål. Marie är ­utbildad lärare och har även läst Bild på Konstfack.
www.mariegustafsson.weebly.com
Plats: Konstverket, Granängsvägen 7

Gina Göransson
Gina målar i akvarell och äggoljetempera. Hon arbetar också tredimensionellt med lera och papier cache. Hon har medverkat i många samlingsutställningar samt i en Nationell akvarellutställning. Gina målar föreställande konst och väljer motiv som berör. Till den här utställningen har hon visualiserat dygder samt målat en porträttserie med syskon från tre världsdelar.
Plats: Rum för hälsa

Gunilla Iversen
Mångsidig tecknare, målare och latinprofessor. Arbetar med olja, akvarell och collage med textfragment. Målar ljuset över havet och skuggan under olivträden på Ithaka, liksom motiv från Tyresö. Har haft ett tiotal separatutställningar. Inköpt av bland annat Statens Konstråd, Sveriges Allmänna Konstförening.
www.konst.se/GunillaIversen
Plats: Slåttervägen 29

Susanne Larsson-Krieg
Susanne målar huvudsakligen i olja i en palett med glada färger. Lek med profiler, roliga katter och blommor hör till favoritmotiven. Gör även collage samt unika kort av gamla tapeter. Utbildad bl.a. vid PAFA i Philadelphia. Ställt ut i USA, Frankrike, Spanien
och Sverige. Senast på Galleri Bellman. Med i Tyresö konstförenings inköpsnämnd.
Plats: Konstverket,Granängsvägen 7
www.susannelarssonkrieg.weebly.com

John Löf
llustratör och konstnär uppvuxen i ett konstnärshem i Älta. Målar i aquarell och olja. Målar vad som för tillfället kittlar sinnena och fantasin alltid med en literär tanke bakom. Utbildning: Grundskolan för Konstnärlig utbildning, Konstfack fri målning och ett-årig kurs i grafik för Thorsten Renqvist (med vid-hängande filosofiska samtal). john.loof@jilill.se
www.jilill.se
Plats: Akvarievägen 65

 

Lisa Malmgren
Skogen och vattnet spelar en stor roll i hennes skapande det är ut-trycken i naturen som är grunden. Materialen är från naturen, men också metall och papper.
Lisa är Tyresö kommuns kulturstipendiat 2018 www.lisasilver.se
Instagram: lisa.malmgren
www.lisasilver.se
Plats: Tyresö slott 

Britt Sabel Nordenfelt
Britt skapar bilder som med sin vibrerande närvaro berör betraktaren. Ett andligt sök­ande och djupa möten återspeglas i hennes verk. Britt gick ut Konstfack 1992 och har sedan dess arbetat i silver, trä, olja och akvarell.
www.sabelartes.se
Plats: Konstverket,Granängsvägen 7

MAJA ROSQUIST
Maja är utbildad dekoratör i Helsingfors. Hon har studerat Konst två somrar i Perugia, Italien. I övrigt autodidakt. Hon målar främst i olja och akvarell. Djur, natur och fantasi som inspirationskälla. Gör även föremål i keramik.
Plats: Konstverket,Granängsvägen 7

Annette Sedin
Hattkonstnär som i år inriktat sig på ull. Glada hattar, ibland med mer nordisk stram design. Inspireras av sagor,myter och vår fantastiska natur. Har i år utbildat sig iulllära i Norrköping, Skinnskatteberg, Tyresö och livslång(?) kurs i Hatteljen. Tidigare tagit kurser med kända
modister i London och Frankrike. Media: Anette Sedin Facebook
Plats: Moderummet Strandtorget 11

Margareta Sjödin
Kärleken till natur och människor har alltid varit centralt i Margareta Sjödins konstnärskap, det tar sig uttryck i måleri och andra konstformer. Hon visar här akryl, encaustik och skulptur.
Kontakt: margaretaenator@gmail.com
Plats: Sommarliden 15

Rieko Takahashi
Född i Yokohama, Japan. Textil-konstnär främst vävning. Hon har bland annat ställt ut i Prins Eugens Waldemarsudde och f.d. Arkitektur-museet numera ArkDes. De senaste åren har honäven börjat att använ-da icke-traditionellt textilmaterial såsom lin- eller yllegarn. Hon vill fånga de vakraste ögonblicken som annars kommer att försvinna och ge ett evigt liv i sina textilkonstverk. Det är hennes konstnärskap.
www.riekotakahashi.se
Ateljé: Konstverket, Granängsvägen 7

SOFIA TOBORG
Sofias konst kännetecknas av starka klara färger. Hon följer inte några regler utan målar på sitt unika sätt, där hon väver in en gnutta magi…sån magi som finns bara om man tror och tittar på världen väldigt väldigt noggrant.
www.sofiatoborg.se
Ateljé: Höjdvägen 1

Ebba Strid Udikas
Ebba Strid Udikas bor och verkar i Trollbäcken sedan 1987 och gör ut-smyckningar till offentliga miljöer, fri konst och design. Alla material är rätt. Laserskuren metall, måleri, teck-ning, gips och digitala uttryck. Väl-kommen till en levande ateljé med skisser, idéer och färdiga projekt.
www.ebbasvarld.se
Ateljé: Berganäsvägen 16

Marika af Trolle
Arbetar med måleri, foto, 3D grafik, animeringar och film.
Utbildad på Idun Lovéns konstskola, Gerlesborgsskolan och Ecole des Beaux Arts i Aix en Provence. Var bosatt och verksam i Frankrike i 32 år.
www.marikaaftrolle.com
Utställning: Tyresövägen 2