Konstnärer 2019

Konstrundan i Tyresö har konstnärer med de mest skiftande uttryck och tekniker. Varje år väljer vi in nya konstnärer. Inget år är det andra likt. Nya konstnärer 2019 är Carina Esk, Lars-Åke Nilsson och Ulla Karlström. Välkomna!

BERIT BADMAN
Målar i olja och akvarell. Inspireras av ljus och skuggor och upplevelser. Målar gärna med fingrarna för att få känslighet i motivet. Letar efter en speciell stämning, ett lugn för blicken och sinnet. Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet.

www: konstgalleri.se/beritbadman
Plats: Tyresö slott

ULLA CARLSSON
Arbetar med olika material, tekniker och uttryck och har ställt ut på flertal museer, konsthallar och gallerier. Är representerad hos Statens Konstråd samt flertalet landsting och kommuner, på Sv. Residenset Berlin, Svenska Ambassaden Guatemala, Amerikanska Residenset Sthlm och Prins Eugens Waldemarsudde.

Plats: Tyresövägen 2 

WILLY EDMARK
Akvarellist. Autodidakt. Motiv vanligen  Tyresönaturen samt slottet och dess omgivningar. Hängiven golfspelare innebärande att mina målningar oftast blir  vinterlandskap. Har haft utställningar i biblioteken i Tyresö centrum och Trollbäcken samt i Gamla stan i Stockholm.

Plats: Akvarievägen 65


MIGUEL ESCRIBANO
Växte upp i England och Spanien, flyttade till Tyresö 2007. Målar i oljefärg, har inrett offentliga lokaler och illustrerat barnböcker. Har Magisterexamen i konsthistoria och konstteori och har doktorerat på Salvador Dalis konst. Ordförande för Tyresö konstförening. Driver ateljéhuset Konstverket sedan 2010.  Blev utnämnd till Tyresös kulturpersonlighet 2014. Han kommer att ställa ut skisser av sitt projektförslag för ett kulturhus på värmeverket.

Plats: Konstverket, Granängsvägen 7

CARINA ESK

Arbetar i olja och akryl. Hon skildrar naturen på sitt eget sätt där magi och förundran är närvarande. Återkommande motiv är fikastunder med möten mellan människor, livsglädje och humor. Carina har gått konstkurser, bland anat i USA, men kallar sig mest självlärd.
www.carinaesk.com 
Instagram: eskcarina 

Plats: Rotviks Gård

MARIE GUSTAFSSON
Marie målar främst i akvarell och det är den teknik som fascinerar henne mest. Hon hämtar sin inspiration från naturen och från vardagens föremål. Marie är utbildad lärare och har även läst Bild på Konstfack.
Instagram: marie_galleri 
www.mariegustafsson.weebly.com

Plats: Konstverket, Granängsvägen 7

GUNILLA IVERSEN
Mångsidig tecknare, målare och latinprofessor. Arbetar med olja, akvarell och collage med textfragment. Målar ljuset över havet och livet i olivträdens landskap på Ithaka och i naturen på Tyresö. Skapar böcker med mina bilder och poesi av Benkt-Erik Hedin. Har haft många separatutställningar i Sverige och utomlands. Inköpt av bl.a. Statens Konstråd och S.A.K
www.konst.se/GunillaIversen

Plats: Slåttervägen 29

SUSANNE LARSSON-KRIEG
Susanne målar huvudsakligen i olja i en palett med glada färger. Lek med profiler, roliga katter och blommor hör till favoritmotiven. Gör även collage samt unika kort av gamla tapeter. Utbildad bl.a. vid PAFA i Philadelphia. Ställt ut i USA, Frankrike, Spanien och Sverige. Senast på Galleri Bellman. Med i Tyresö konstförenings inköpsnämnd.

Plats: Tyresö Slott

JOHN LÖF
Illustratör och konstnär uppvuxen i ett konstnärs och uppfinnar hem i Älta. Årets tema ”Min barndoms bästa fiskeplats Nyfors”
www.jilill.se

Plats: Akvarievägen 65

LISA MALMGREN
Skogen och vattnet spelar en stor roll i hennes skapande, det är uttrycken i naturen som är grunden. Materialen är från naturen men också metall, papper, textil och hår. Lisa är Tyresö kommuns kulturstipendiat 2018.
www.lisasilver.se
Instagram: lisa. malmgren

Plats: Tyresö slott

LARS-ÅKE NILSSON Främsta inspirationen är musik, främst klassisk. Men naturens skiftande former och färger samt olika mönster inspirerar också. Rörelse, kontraster. Mest abstrakt men också föreställande. Arbetat som konstpedagog i många år på gymnasium samt på Folkuniversitet och haft egna kurser i Spanien.

Plats: Konstverket, Granängsvägen 7 övre våningen

BRITT SABEL NORDENFELT
”Vid trädets fot hämtar jag kraften, i ett nätverk av rötter blir jag till, målningarna föds ur mig.” Britt gick ut Konstfack 1992 och målar i olja, akryl och akvarell samt skapar väggsmycken av trä.
www.sabelartes.se 

Plats: Konstverket, Granängsvägen 7

MAJA ROSQUIST
Maja är utbildad dekoratör i Helsingfors. Hon har studerat två somrar i Perugia, Italien. I övrigt autodidakt. Hon målar främst i olja och akvarell. Djur, natur och fantasi som inspirationskälla. Gör även föremål i keramik.

Plats: Tyresö slott

MARGARETA SJÖDIN
Kärleken till natur och människor har alltid varit centralt i Margareta Sjödins konstnärskap, det tar sig uttryck i måleri och andra konstformer. Hon visar här akryl, ecaustik och skulptur.
margaretaenator@gmail.com

Plats: Sommarliden 15

RIEKO TAKAHASHI
Rieko är textilkonstnär. Hon väver och utforskar japanskt broderi, Sashiko. Håller i Sashiko-kurser i hela landet. De senaste åren har hon även använt andra material än textil för sitt konstuttryck. Medlem i Svenska Shiborisällskapet.
www.riekotakahashi.se 

Plats: Konstverket, Granängsvägen 7

SOFIA TOBORG
Sofias konst kännetecknas av starka klara färger. Hon följer inte några regler utan målar på sitt unika sätt, där hon väver in en gnutta magi…sån magi som finns bara om man tror och tittar på världen väldigt väldigt noggrant.
www.sofiatoborg.se

Plats: Café Fåtöljen, Stamvägen 2, Trollbäcken

EBBA STRID UDIKAS
På fasaden finns en av Ebbas skuggrundlingar ”Lek med Ek”, inne finns mer att se och uppleva. Prins Eugens tall, lampskärmar som ger både ljus och spännande skuggor, glittrig plexi, grafiska tryck och reliefer. I smörjgropen en installation med ljud och ljus. Välkommen till en levande ateljé!
www.ebbasvarld.se

Plats: Berganäsvägen 16