Konstnärer 2021

Konstrundan i Tyresö har konstnärer med de mest skiftande uttryck och tekniker. Varje år väljer vi in nya konstnärer. Inget år är det andra likt. Nya konstnärer 2021 är Hanna Martinsson, Tove Rogstad, Marie Björksten och Karina Marinussen. Välkomna!

BERIT BADMAN
Målar i olja och akvarell. Inspireras av ljus och skuggor och upplevelser. Målar gärna med fingrarna för att få känslighet i motivet. Letar efter en speciell stämning, ett lugn för blicken och sinnet. Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet.
www.konst.se/beritbadman

Plats: Bollmoradalens kyrka

MARIE BJÖRKSTEN
Arbetar med lera i alla former och tekniker. Främst bruksföremål i stengods, gärna med tryck av virkade dukar. Det blir även trädgårdskonst med trädgården som inspiration, och fantasifulla skulpturer i klara färger.
Instagram: marie_blueberryart

Plats: Breviksvägen 14 A

DAVID BRACKEN
David kom till Sverige från England 1958 och är tecknare, illustratör och konstnär. Han har haft uppdrag i London, Afrika, USA och Japan liksom i Sverige. David Bracken är född i industristaden Bradford i York­shire, England. Studerade vid Bradford ­Regional College of Arts och Eastbourne Art School.
www.davidbracken.se

Plats: Slåttervägen 47

ULLA CARLSSON
Arbetar med olika material, tekniker och uttryck och har ställt ut på museer, konsthallar och gallerier. Är representerad hos Statens Konstråd samt flertalet Landsting och Kommuner, på Sv. Residenset Berlin, Sv. Ambassaden Guatemala, Amerikanska Residenset Sthlm, Prins Eugens Waldemarsudde,
Regeringskansliet, Utrikesnämnden, Försäkringskassan och SÖS Nya Akuten m.fl.

Plats: Tyresövägen 2

WILLY EDMARK
Akvarellist. Autodidakt. Motiv vanligen Tyresönaturen samt slottet och dess omgivningar. Hängiven golfspelare innebärande att mina målningar oftast blir vinterlandskap. Har haft utställningar i biblioteken i Tyresö centrum och Trollbäcken samt i Gamla stan i Stockholm.

Plats: Akvarievägen 65


MIGUEL ESCRIBANO
Miguel tecknar och målar, helst i oljefärg. Han driver ateljéhuset Konstverket (tyresokonstverk.se) sedan 2010 och är ordförande för Tyresö Konstförening sedan 2014. Han driver ett projekt för att göra om Bollmora värmeverk till ett kultur- och allaktivitetshus, Tyresö Waterfall. Han är även forskare i konstvetenskap och är årets stipendiat på Dalí-museet i Florida.

Plats: Konstverket, Granängsv 7

CARINA ESK
Carina arbetar i olja och akryl. Hon skildrar naturen på sitt eget sätt med magi och förundran närvarande. I andra motiv finns värme, humor och livsglädje i möten mellan människor, ofta i gofikastunder. Hon har gått ett antal konstkurser, bland annat i USA, men mestadels självlärd. 
www.carinaesk.com
Instagram: artbycarinaesk

Plats: Konstverket, Granängsvägen 7

MARIE GUSTAFSSON
Marie målar främst i akvarell och det är den teknik som fascinerar henne mest. Hon hämtar sin inspiration från naturen och från vardagens föremål. Marie är utbildad lärare och har även läst Bild på Konstfack.
Instagram: marie_galleri
www.mariegustafsson.weebly.com

Plats: Konstverket Granängsvägen 7

SANNA HAGSTRÖM
Sanna blandar media men är främst fotograf. Motiven hittar hon oftast i naturen, en tidig morgon för att fånga det bästa ljuset före soluppgången eller sent på natten för att fånga en vacker stjärnhimmel. Sanna gör även installationer, gärna i skogen. Ljus och känslan från ögonblicket är viktigt.
www.blackpeppereye.se
Instagram @blackpeppereye

Plats: Bakom El-tjänst, Vendelsöv. 23

GUNILLA IVERSEN
Konstnär och forskare (professor emerita i Latin). Konststudier i Stockholm och Paris. Har haft ett tjugotal separatutställningar och deltagit i många samlingsutställningar. Senast: Tyresö Konstrundan i skogen, Alby, Själens landskap, om vägen från Le Puy till Santiago de Compostela, Stockholms Pilgrimscentrum vid Tyresö Kyrka.
www.Konst.se/Gunilla.Iversen
www.artportable.com/gunillaiversen

Plats: Slåtterv. 29

KARINA MARINUSSEN
Karina jobbar främst i olja, men också i akvarell och med kritor.
Hennes abstrakta oljemålningar är uppbygd av flera lager av färg. Det är en lekfull process där hon använder palettkniv, flytande oljefärg samt krafsar i färgen för att skapa kontraster, djuphet och intensitet.
Hon är utbildad bildlärare i Danmark. 
www.konst.se/KarinaMarinussen.

Plats: Gökbacksvägen 10

HANNA MARTINSSON
Hanna målar ofta abstrakt flödande med flytande bläck. I sin konst kan hon även fånga himlen och havet i olja och akryl. Hon är utbildad på Konstfack i konst och design samt i textil på HDK. Hon har även studerat japanskt måleri och träsnitt i Tokyo, Japan. Har tidigare haft en fotoutställning på Kulturhuset i Stockholm.
Instagram: viktoria_hanna


Plats: Café Fåtöljen, Trollbäcken

ULLA KARLSTRÖM
Ulla vill fånga en känsla, en rörelse – synliggöra saker som sker samtidigt i parallella verkligheter. Hon har utvecklat sin egen unika teknik och kallar den fotomåleri, bilderna trycks med fine art i begränsad upplaga. Ulla har under de senaste åren även målat mycket i akryl, och motiven till de färgrika målningarna hamnar mellan fantasi och realitet.
www. karlstrom.nu

Plats: Sjöhagsvägen 19

EMMA LARSSON
”Att få bidra till att betraktaren blir berörd på något sätt och sedan vill se mer- det är min önskan och när det händer, ljuv belöning.” 
Emma Larsson arbetar med vattenbaserad olja, akvarellkrita, akryl och tusch. Hon målar en fantasi av natur i figurativ abstraktion. 
http://emmalarssonart.co


Plats: Konstverket, Granängsv. 7


SUSANNE LARSSON-KRIEG
Susanne målar huvudsakligen i olja i en palett med glada färger. Lek med profiler, roliga katter och blommor hör till favoritmotiven. Gör även collage samt unika kort av gamla tapeter. Utbildad bl a. vid PAFA i Philadelphia, ställt ut i USA, Frankrike, Spanien och Sverige. Med i Tyresö Konstförenings inköpsnämnd.
Medlem i Swea Art Int.
www.susannelarssonkrieg.weebly.com
art.swea.org/swea-art-stockholm


Plats: Konstverket, Granängsv. 7

JOHN LÖF
Illustratör och konstnär uppvuxen i Älta. Årets tema Gammalt och Nytt mellan Himmel och Hav
www.jilill.se

Plats: Akvarievägen 65

LARS-ÅKE NILSSON
Främsta inspirationen är musik, främst klassisk. Men naturens skiftande former och färger samt olika mönster inspirerar också. Rörelse, kontraster. Mest abstrakt men också föreställande. Arbetat som konstpedagog i många år på gymnasium samt på Folkuniversitet och haft egna kurser i Spanien.

Plats: Konstverket, Granängsv 7

TOVE ROGSTAD
Tove är utbildad animatör och illustratör som även jobbar med måleri. Motiven är ofta hämtade från naturen. Tove drivs av att återskapa en stämning hämtad från verkligheten såväl som från fantasin.  

Plats: Konstverket, Granängsv 7

MAJA ROSQUIST
Maja är utbildad dekoratör i Helsingfors. Hon har studerat två somrar i Perugia, Italien. I övrigt autodidakt. Hon målar främst i olja och akvarell. Djur, natur och fantasi som inspirationskälla. Gör även föremål i keramik.

Plats: Konstverket, Granängsv 7

RIEKO TAKAHASHI
Rieko är född i Yokohama, Japan. Textilkonstnär främst vävning. Hon vill dela kärleken med människor genom att skapa textilier som man känner sig lycklig av att vara nära.
www.riekotakahashi.se

Plats: Bollmoradalens kyrka

SOFIA TOBORG
Sofias konst kännetecknas av starka klara färger. Hon följer inte några regler utan målar på sitt unika sätt, där hon väver in en gnutta magi…sån magi som finns bara om man tror och tittar på världen väldigt, väldigt noggrant.
www.sofiatoborg.se
Instagram: @sofiatoborg

Plats: Café Fåtöljen, Trollbäcken


MARIKA AF TROLLE
Utbildad på Idun Lovéns konstskola, Gerlesborgskolan i Stockholm och på Ecole des Beaux-Arts Frankrike. Marika har ställt ut på ett flertal gallerier och museer i Sverige och Frankrike bl a på Vasarelymuseet i Aix en Provence, Millesgården i Stockholm, Galleri C Hjärne i Helsingborg, Konsthallen Tyresö, One man show Stockholm Artfair. Hennes videoverk har visats på bl a Kulturhuset, Moderna museet i Stockholm och på Sveaborg i Finland. Marika har utfört offentliga utsmyckningar på en förskola i Le Tholonet i Frankrike och på Radison Blu Waterfront Hotel i Stockholm.

Plats: Bakom El-tjänst, Vendelsöv. 23

EBBA STRID UDIKAS
– Var vill du åka idag? Den magiska hissen både frågar och ger svar. Pandemin har inspirerat Ebba att göra konstnärliga gestaltningar av utrangerade hisspaneler och elektroniska ljudmanicker. 
Allt i ateljén har inte ett pris men det finns konst och saker att köpa för den som har lust.
Ebbas värld finns på Facebook

Plats: Berganäsvägen 16