Konstnärer 2020

Konstrundan i Tyresö har konstnärer med de mest skiftande uttryck och tekniker. Varje år väljer vi in nya konstnärer. Inget år är det andra likt. I år har vi glädjen att välkomna Lina Löfström Baker tillbaka. Nya konstnärer 2020 är Sanna Hagström och Emma Larsson. Välkomna!

BERIT BADMAN
Målar i olja och akvarell. Inspireras av ljus och skuggor och upplevelser. Målar gärna med fingrarna för att få känslighet i motivet. Letar efter en speciell stämning, ett lugn för blicken och sinnet. Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet.

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

LINA LÖFSTRÖM BAKER
Lina är fotograf och konstnär. Hon jobbar framförallt med fotografi. De senaste åren nästan uteslutande med alternativa framkallningsprocesser som Cyanotypi och flytande silveremulsion på olika material.
-Med flytande silveremulsion blandas måleriet och fotografiet på ett suggestivt sätt. Ofta går jag över bilden med både tusch och kol för att visuellt förstärka känslan av skissen som den ofärdiga, trassliga idén i vilken man kan förirra sig bort i små nyanser och detaljer.

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

DAVID BRACKEN
David kom till Sverige från England 1958 och är tecknare, illustratör och konstnär. Han har haft uppdrag i London, Afrika, USA och Japan liksom i Sverige. David Bracken är född i industristaden Bradford i York­shire, England. Studerade vid Bradford ­Regional College of Arts och Eastbourne Art School.
www.davidbracken.se

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

ULLA CARLSSON
Arbetar med olika material, tekniker och uttryck och har ställt ut på flertal museer, konsthallar och gallerier. Är representerad hos Statens Konstråd samt flertalet landsting och kommuner, på Sv. Residenset Berlin, Svenska Ambassaden Guatemala, Amerikanska Residenset Sthlm och Prins Eugens Waldemarsudde.

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

MIGUEL ESCRIBANO
Växte upp i England och Spanien, flyttade till Tyresö 2007. Målar i oljefärg, har inrett offentliga lokaler och illustrerat barnböcker. Har Magisterexamen i konsthistoria och konstteori och har doktorerat på Salvador Dalis konst. Ordförande för Tyresö konstförening. Driver ateljéhuset Konstverket sedan 2010 och driver projektet Waterfall för ett kulturhus i Tyresö. Blev utnämnd till Tyresös kulturpersonlighet 2014.

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

CARINA ESK
Arbetar i olja och akryl. Hon skildrar naturen på sitt eget sätt där magi och förundran är närvarande. Återkommande motiv är fikastunder med möten mellan människor, livsglädje och humor. Carina har gått konstkurser, bland anat i USA, men kallar sig mest självlärd.
www.carinaesk.com
Instagram: eskcarina

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

MARIE GUSTAFSSON
Marie målar främst i akvarell och det är den teknik som fascinerar henne mest. Hon hämtar sin inspiration från naturen och från vardagens föremål. Marie är utbildad lärare och har även läst Bild på Konstfack.
Instagram: marie_galleri
www.mariegustafsson.weebly.com

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

SANNA HAGSTRÖM
Sanna är fotograf. Motiven hittar hon oftast i naturen, en tidig morgon för att fånga det bästa ljuset före soluppgången eller sent på natten för att fånga en vacker stjärnhimmel.
En typisk Sanna-bild är från skogen som innehåller ljus och djup, ofta med träd eller växter. Ljuset och känslan från ögonblicket är viktigt.
www.blackpeppereye.se
Instagram @blackpeppereye

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

GUNILLA IVERSEN
Mångsidig tecknare, målare och latinprofessor. Arbetar med olja, akvarell och collage med textfragment. Målar ljuset över havet och livet i olivträdens landskap på Ithaka och i naturen på Tyresö. Skapar böcker med mina bilder och poesi av Benkt-Erik Hedin. Har haft många separatutställningar i Sverige och utomlands. Inköpt av bl.a. Statens Konstråd och S.A.K
www.konst.se/GunillaIversen

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

ULLA KARLSTRÖM
”Jag vill fånga en känsla, en rörelse – synliggöra saker som sker samtidigt i parallella verkligheter.” Ulla har utvecklat sin egen teknik och kallar den fotomåleri, bilderna trycks med fine art i begränsade upplaga. Ulla driver också galleriet ”Karlström & Karlström” i Gamla Stan.
www. karlstrom.nu

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

EMMA LARSSON
Emma jobbar med akryl, akvarell och flytande tusch i sina målningar. Hennes önskan är att varje målning ska ge något till betraktaren. Ett helande på någon nivå, en tanke, en känsla. Hon målar utifrån det som sker i samtalen hon får. Varje samtal ger byggstenar till målningar, tankar om form och färg, stämning och ord. Emma är autodidakt och jobbar som både bildpedagog och konstnär.

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

SUSANNE LARSSON-KRIEG
Susanne målar huvudsakligen i olja i en palett med glada färger. Lek med profiler, roliga katter och blommor hör till favoritmotiven. Gör även collage samt unika kort av gamla tapeter. Utbildad bl.a. vid PAFA i Philadelphia. Ställt ut i USA, Frankrike, Spanien och Sverige. Senast på Galleri Bellman. Med i Tyresö konstförenings inköpsnämnd.

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

JOHN LÖF
Illustratör och konstnär uppvuxen i ett konstnärs och uppfinnar hem i Älta. Årets tema ”Min barndoms bästa fiskeplats Nyfors”
www.jilill.se

Virtuell konstrunda

LISA MALMGREN
Skogen och vattnet spelar en stor roll i hennes skapande, det är uttrycken i naturen som är grunden. Materialen är från naturen men också metall, papper, textil och hår. Lisa är Tyresö kommuns kulturstipendiat 2018.
www.lisasilver.se
Instagram: lisa. malmgren

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

LARS-ÅKE NILSSON
Främsta inspirationen är musik, främst klassisk. Men naturens skiftande former och färger samt olika mönster inspirerar också. Rörelse, kontraster. Mest abstrakt men också föreställande. Arbetat som konstpedagog i många år på gymnasium samt på Folkuniversitet och haft egna kurser i Spanien.

Plats: Tyresö slott

BRITT SABEL NORDENFELT
”Vid trädets fot hämtar jag kraften, i ett nätverk av rötter blir jag till, målningarna föds ur mig.” Britt gick ut Konstfack 1992 och målar i olja, akryl och akvarell samt skapar väggsmycken av trä.
www.sabelartes.se

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

MAJA ROSQUIST
Maja är utbildad dekoratör i Helsingfors. Hon har studerat två somrar i Perugia, Italien. I övrigt autodidakt. Hon målar främst i olja och akvarell. Djur, natur och fantasi som inspirationskälla. Gör även föremål i keramik.

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

MARGARETA SJÖDIN
Kärleken till natur och människor har alltid varit centralt i Margareta Sjödins konstnärskap, det tar sig uttryck i måleri och andra konstformer. Hon visar här akryl, ecaustik och skulptur.
margaretaenator@gmail.com

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

RIEKO TAKAHASHI
Rieko är textilkonstnär. Hon väver och utforskar japanskt broderi, Sashiko. Håller i Sashiko-kurser i hela landet. De senaste åren har hon även använt andra material än textil för sitt konstuttryck. Medlem i Svenska Shiborisällskapet.
www.riekotakahashi.se

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

SOFIA TOBORG
Sofias konst kännetecknas av starka klara färger. Hon följer inte några regler utan målar på sitt unika sätt. 2020 har inte varit som andra år och Sofias skapande har tagit sig helt nya färger och former.
www.sofiatoborg.se
Instagram: @sofiatoborg

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

MARIKA AF TROLLE
Arbetar med måleri, foto, 3D grafik, animeringar och film.
Utbildad på Idun Lovéns konstskola, Gerlesborgsskolan och Ecole des Beaux Arts i Aix en Provence. Var bosatt och verksam i Frankrike i 32 år.
www.marikaaftrolle.com

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda

EBBA STRID UDIKAS
Ebba bor och verkar i Trollbäcken sedan 1987 och gör ut-smyckningar till offentliga miljöer, fri konst och design. Alla material är rätt. Laserskuren metall, måleri, teckning, gips och digitala uttryck.
www.ebbasvarld.se

Plats: Tyresö slott
Virtuell konstrunda